събота, 13 октомври 2012 г.

Шоколадово-бананова торта - измишльотина

Известно време няма да имам фурна и затова много държах да направя 'нещо сложно' :Р Да, ама нещо не ми се получи съвсем-съвсем. :D :D :D

Кремът стана страшно вкусен, но блатовете определено не бяха сполучливи -- станаха твърди като бисквити :D Въпреки всичкото сиропиране с кафе, което поеха, има още какво да се желае. Затова, засрамена, ще ви напиша само рецептата за кремчето.


Намерената рецепта в интернет намалих почти двойно, за да се получи необходимото за моята торта количество.

2 малки банана
половин пакетче нишесте с вкус на банан
1-2 лъжици захар за нишестето
около 450 мл. мляко
100 мл. течна сладкарска сметана


Нишестето се приготвя, както е описано на опаковката. После се смесва с хубаво пюрираните банани. Сметаната се разбива с миксер, докато се получи пухкав крем. Накрая се смесват двата крема и тортата се намазва хубаво между блатовете и отстрани.

Освен това използвах пурички за украса (слепени с крем, макар че можеха да стегнат и повече), настърган шоколад и шоколадови пръчици.

(а тук си експериментирам с ножа)

Ех, много фото-пост се получи, но нищо, дано ви е харесал!

Няма коментари:

Публикуване на коментар