сряда, 16 януари 2013 г.

Най-странната бисквитена торта

Знаете ли, много обичам бисквитена торта. Любимата ми е с бисквитки "Роден край", банани и домашно приготвен крем. Но по необясними причини, изобщо не я правя често... Обикновено се сещам за бисквитени торти, когато имам продукти за оползотворяване - мляко, остатъци от кремове или както беше в случая, маскарпоне.


След тортоправенето този уикенд също ми останаха куп продукти, които се изкуших да забърквам в бисквитена торта. Но реших, че този път ще експериментирам! Отдавна ми се ядеше някакво леко, свежо кремче -- особено вдъхновена от един лайм, който също се е приютил в хладилника от... някакво събитие :D И така, незнайно защо реших, че ми се хапва свежа бисквитена торта, и че комбинацията от какаови бисквити, лимонов крем и аромат на лайм, ще е особено сполучлива :D

Може би снимките лъжат. Може би Нещото изглежда много по-апетитно и вкусно, отколкото е в действителност :)


Шегувам се, на мен си ми хареса и доволно си изпапках почти половината тава, но все пак целият резултат е странен и необичаен. Справка: моят любим QA, който веднага заяви, че вътре има нещо, което не трябва да е там. (Може би прясно изцеденият сок от лайм?).


Както и да е, за мен целият експеримент беше забавен и вкусен. Чудих се дали изобщо да публикувам тук, но пък ми хареса как се получиха снимките. :)

Рецепта няма да давам, не вярвам някой някога да бъде изкушен от това чудо на бисквитените торти :D Само ще добавя, че мярнах в сайта на "Папая" подобна торта. Убедена съм, че тяхната е много по-сполучлива, и си обещах да я опитам -- ако изпадна във възторг, може и да се опитам да сътворя нещо по-близко до отрасловия стандарт. :)


(Най-същественото в цялата тази публикация са новите ми салфетки с прасенце -- не са ли очарователни?)

1 коментар:

  1. Салфетките са повече от сладурски, много са готинки. А на мен тортата ми изглежда много апетитна, сигурна съм, че и на вкус е превъзходна.

    ОтговорИзтриване