четвъртък, 14 февруари 2013 г.

Шоколадова торта с ягоди

Честит Свети Валентин за всички празнуващи!



Не знам за вас, но аз oпределено съм от обожаващите този празник... освен това е специален, защото с приятеля ми имаме годишнина ♥ Просто нямаше как да го подминем без нещо вкусно и шоколадово!!!

Този път не посегнах към фондана... искаше ми се нещо по-истинско, сочно и вкусно. Честно казано, не се и старах много с декорацията -- личи си от снимките :) ще се оправдая със заетата работна седмица и фактът, че тортичката беше правена кажи-речи в последния момент през нощите.



За блата отново доверих на рецепта на Йоли. Малко се ядосвам, че от невнимание съм сложила от Тъпичкото си какао, вместо от Натуралното си какао. Не знам дали съм само аз, но няколко пъти попадам на много фалшиво какао в търговската ни мрежа... на цвят е светло и дори червеникаво, а на вкус далеч не толкова наситено :(

За крема си забърках Филаделфия, маскарпоне, малко сметана и пудра захар -- получи се чудесен!



Завършекът е с ягоди и шоколадов ганаш -- моля ви, не се смейте на кривините му :( истината е, че нямам права шпатула и изпитвам трудности със заглаждането :(

Сладък празник и много, много магия и любов ♥

5 коментара:

  1. Ето това парченце за мен, моля :)
    Честит празник! Насладете му се с пълното щастие на света!
    Вики

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно свежа и вкусна торта с любимо кремче,Ирка!Ягодките внасят допълнителен разкош към шоколада!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви, кулинарни вълшебници ! <3

    ОтговорИзтриване
  4. Колко уютно, вкусно и красиво е тук. Иринка, съвсем случайно попаднах в твоя блог, но със сигурност ще се засичаме често. Поздрави за тортата - изглежда страхотно.
    Всичко в блога ми харесва... Прекрасен ден ти желая!

    ОтговорИзтриване