понеделник, 18 март 2013 г.

Пиле "Уелингтън"

Днес отново ще изневеря на тематиката на блога и ще ви покажа нещо много вкусно с... пилешко месо. Или всъщност каквото обичате. Разбира се, в оригинал рецептата се изпълнява с телешко, но доколкото знам, с времето е добила значение на всякакво месо, обвито в бутер-тесто. :)



Е, не съм се придържала старателно към някаква рецепта, но какво пък -- аз толкова обичам всякакви импровизирани бутерки с плънки, че в общи линии се получи точно това :D

Необходими продукти:

пакет готово бутер тесто (аз използвах 800 гр. за 4 порции - трябва да призная, че доста се надух -- не съм изяла всички 4 аз, де :D, но все пак отбелязвам, че със сигурност рецептата може да се изпълни и с по-малък грамаж) :Р
400-500 гр. охладено пилешко филе
щипка сол, черен пипер, подправки по избор, и малка бучица масло
едно разбито яйце за намазване

за плънката:
няколко кисели краставички
200 гр. гъбки
100 гр. кашкавал
няколко кръгчета топено сирене



Най-напред пилешкото се запържва в масло от двете страни, до почервеняване. Овкусява се както си го обичате. Оставя се на хартия да се изцеди и да изстине.

Бутер-тестото се разточва на 4 правоъгълни кори. В средата се поставят гъбките и парченцата кисели краставички, а отгоре се реди пилето. Накрая се поръсва щедро с настърган кашкавал и топено сирене.

Захлупва се от всички страни с тесто и се намазва с разбитото яйце. По желание можете да оформите шарки с остър нож. Пече се в загрята на 200 градуса фурна до готовност.



Типична английска вкусотия :)

2 коментара:

  1. Импровизацията изглежда добре!
    Не ям месо, но снимката ти е страшно апетитна!
    Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Със сигурност си сътворила чудесно бутеризкушение. Поздрави!

    ОтговорИзтриване