След известно затишие в този блог -- привет с това тирамису! :)
Трябва най-откровено да си призная, че не следвам класическата рецепта -- притеснява ме присъствието на сурови яйца (тъй като моите са от магазина, не мога да бъда убедена в произхода им, а и съм чела, че използването на сурови яйца съкращава значително трайността на десерта), а и за капак адски ме мързи да си потърся Марсала :D Все пак смятам, че и със сметанов ликьор се получава забележителна комбинация.
Вече за втори път се доверявам на тази рецепта с крем Забайон (да, разбира се, като изключим виното) и резултатът е ням-ням-ням! (Надявам се след още някой друг опит да докарам и такъв перфектен вид!) ♥
И накрая, тъй като се получи доста кратка и постна публикация, ще използвам момента да ви препоръчам тази книжка:
Бях и хвърлила око още преди време, но за мое съжаление навсякъде беше изчерпана и не се очакваше нов тираж. Каква беше радостта ми, когато случайно разбрах за Романтичната лятна промоция на издателство Кръгозор -- не само беше отново в наличност, но и дори на симпатична цена :)
(От 24 юни до 4 август (включително) може да закупите от електронната им книжарница девет книжки на лятна цена).
Винаги съм харесвала 'вкусни книжки', а от Антъни Капела съм чела и още 2, които ми допаднаха -- човекът може да пише за любовта и готвенето като магия, а конкретното заглавие обединява и влечението ми към Италия. Историята е забавна и увлекателна и си мисля, че може и да се хареса на дузина кулинарни блогърки -- прекрасно плажно четиво.
Поздрави и до нови срещи :)
Първо - добре дошла отново, много се радвам да те видя пак, Иринка!
ОтговорИзтриванеВторо - тирамисуто е прекрасно! Относно яйцата - може да ги темперираш и тогава няма защо да се притесняваш. ;) Но държа да отбележа - не смятам, че може по-перфектен вид от това, браво!
Трето - аз също съм чувала добри отзиви за тази книжка. Явно е наистина интересно четиво.
Прекрасен ден ти желая, Иринка, да ти е сладък и приятен с подобни книжки! :)))
Страхотно тирамису! Отдавна съм я срещала тази книжка и заглавието й е много закачливо. Капела наистина пише увлекателно - "Императрицата на сладоледа" ми е любима, а и "Изкушение с дъх на лимони" също е интересна.
ОтговорИзтриванеХубав ден! :)
ммммм,разкошно тирамису,Ирка!Сърдечни поздрави!
ОтговорИзтриванеЗдравей, Ирина! :) Номинирам те да участваш в една блогърска игра, която напоследък доби популярност. За целта ще се радвам да отговориш на моите 10 въпроса:
ОтговорИзтриванеhttp://vinagi-vkusno.blogspot.com/2013/07/liebster-blog-award.html
Поздрави!