събота, 3 май 2014 г.

Cherry brownies

Craving.

Mouthwatering!^ Много държах да вмъкна тези думи в текста по-долу, но намирам, че българския превод не предава същото усещане :)

От няколко дни упорито гледах снимки на браунита в Pinterest и, логично, в първия ми почивен ден за тази седмица *работя по английския календар* дойде време да запретна ръкави и да забъркам любимия убийствено калоричен шоколадов десерт. :)

Рецептата е до някаква степен експеримент. За база ползвах тази, защото много исках да я пробвам, но все пак я измених спрямо конкретното си желание за браунис с черешов вкус.

Необходимите продукти са:
130 гр. масло
100 гр. лешникова нуга*
1/2 ч.ч. натурално какао
3/4 ч.ч. кафява захар
3 яйца
1 ванилия
100 гр. крем сирене Филаделфия
1/2 ч.ч. брашно

(Маслото и нугата разстопих в микровълновата и прибавих към какаото и захарта. Едно по едно сложих и яйцата. Разбих, добавих ванилията, после сиренето, после и брашното -- както в оригиналната рецепта. Накрая добавих нарязани череши (естествено, не са пресни) за по-интересна нотка. Пекох на 180 градуса около или малко повече от половин час, до суха клечка.)Обожавам браунита с тъмен цвят, влажна структура и богат какаов вкус -- и за моя радост, това се получи точно такова. * Като, предполагам, с тъмен шоколад вместо нуга ще е още по-вълшебно.

Сладки почивни дни!

2 коментара: