сряда, 26 септември 2012 г.

Сладкиш с кокос и къпини

(Рецептата е адаптирана от BBC Good Food)


Изключително ароматен, малко по-сух сладкиш -- и все пак мнооого вкусен!

Рецептата поизмених съвсем леко. Необходими са:
2 яйца
200 грама масло, нарязано на съвсем малки парченца
50-100 грама овесени ядки
250 гр. брашно (самоповдигащо се или с лъжичка бакпулвер)
200 грама захар (за по-здравословно -- кафява, но не че имах)
75 гр. кокосови стърготини
около 150-180 гр. къпини (по това време -- само замразени)
A, и от себе си добавих и малко ванилова захар.

Смесват се сухите съставки с маслото и се разбърква 'до трохи'. Прибавят се и яйцата. Отделя се част от сместа, с която да се покрие сладкиша. Тоест, в тавичка се реди: тесто - къпини - тесто. (В рецептата е посочено да се отдели само чаша -- така и направих, но понеже тестото е гъсто, къпините не 'потъват' надолу -- по този начин плодовете прозират отгоре, но не се позиционират точно в средата.) Пече се около 50 мин. в загрята на 200 градуса фурна -- докато добие златист загар.




Няма коментари:

Публикуване на коментар